USLUGE

Za izradu dekorativnog stakla koriste se tehnike staklo fuzije, pjeskarenje stakala sa preko 500 gotovih crteža te mogucnošcu pjeskarenja vlastitih crteža odnosno logotipa tvrtke. Iz našeg asortimana treba izdvojiti jednu noviju tehniku koja ujedinjuje staklo fuziju i pjeskarenje stakla.Tehnika staklo fuzije omugucava izradu ukrasnih predmeta od stakla te suvenira za široku potrošnju.

Okviri & Letvice

Nudimo velik izbor okvira, passepartout-a, antique stakala… Takoder možete naruciti sve navedeno u raznim bojama te vrstama. Naravno, to sve izradujemo po Vašim željama, na najsuvremenijim strojevima…
Više slika o našim proizvodima ove kategorije možete vidjeti u galeriji slika !

Pjeskarenje stakla

Površina stakla postaje hrapava primjenom jakog mlaza odredenog sretstva i uz veliki pritisak. Mat staklo postaje neprovidno, medutim propušta istu kolicinu svjetlosti kao i prije obrade.
Više slika o našim proizvodima ove kategorije možete vidjeti u galeriji slika !

Fuziranje i utapanje stakla

FUZIRANJE
Stakla (moguce i raznih boja) se tako jako zagriju da se medusobno stope. Fuzionirano staklo se koristi za izolaciono stakljenje. Mogu se izradivati razni ukrasni oblici.

UTAPANJE STAKLA
Staklo se stavi na pripremljenu formu, zatim se stavlja u posebne peci na visoku temperaturu, pri cemu staklo omekša, savija se i nastaju razna ispupcenja. Staklo ostaje transparentno providno… Mogu se izradivati razni ukrasni oblici.

Vitraž

Vitraž je naziv za fasadne staklene plohe izradene od više komada stakla (oslikanog stakla ili stakla u boji) medusobno spojenih olovnim profilom.
Tiffany je naziv za dekorativne predmete razlicite namjene izradene kao i vitraž od komadica stakla, ali medusobno spojenih u jednu cjelinu uz upotrebu bakarne trake i kalaja. Ovom tehnikom spajanja komadica stakla najcešce se rade sjenila za lampe, pregradni paravani, ali i ukrasni predmeti te zidna ogledala.

Tiffany

Svi rubovi stakla se obaviju tankom bakrenom folijom. Tako pripremljena stakla se leme sa obje strane kako bih nastala filigrana staklena slika. Tiffany staklo se postavljaju meduprostor zastakljivanja (trostruko stakljenje).
Više slika o našim proizvodima ove kategorije možete vidjeti u galeriji slika !

Fazetiranje stakla

Stalno rastuci troškovi proizvodnje nalažu poduzecima modernizaciju njihove proizvodnje kako bi zadržali efikasnost i sposobnost da budu konkurentni na tržištu, kontrolirane strojeve za brušenje i fazetiranje (koso brušenje). Kompjuterski kontrolirani strojevi udružuju u sebi najmoderniju tehnologiju proizvodnje. Stakla i ogledala brusimo, fazetiramo (koso brušenje) i obradujemo u raznim oblicima: okruglo, ovalno, pravilnih i nepravilnih oblika, kako za regale, vitrine, tako i za uredenje disco clubova, restorana i sl.

Ivice stakla se višestrukim poliranjem i brušenjem dovode do jedne kose površine. Na taj nacin se mjenja prelamanje svjetlosti. Fazetirano staklo izgleda posebno briljantno i plemenito…
Više slika o našim proizvodima ove kategorije možete vidjeti u galeriji slika !

UV tehnika ljepljenja

Stakla se ljepe pomocu specijalnog prozirnog ljepila. Veoma elegantna kombinacija mat stakla i naljepljenih staklenih kamencica…

Prozirno ljepljenje!
Ovo ljepilo koje se stvrdnjava sa UV zrakama je prozirno i tekuce, ima dobar kapilarni odnos tj. može se lagano umetnuti u otvore vec složeni ploca, automatski klizeci izmedu njih. Zbog svoje posebne prozirnosti ovo ljepilo se koristi kada se traže visoki estetski zahtjevi, kao npr. izrada vitrina, namještaja od stakla i sl. Narocito je pogodno za ljepljenje staklo na staklo .

Bojana UV ljepila!
Oblikovani i fazetirani komadi stakla su primjenjivi uz pomoc obojenog UV ljepila narocito za ukrašavanje staklenih vrata. Ovi fazetirani komadi se postavljaju naknadno i cine posebno dekorativan ambijent. Sa fazetiranim komadima uz pomoc obojenih UV ljepila postižu se vrijedne kreacije. Beveli se mogu na pr. primjenjivati na kupaonskim zrcalima, zrcalima u dnevnom boravku ili na staklenim prozirnim pregradama. Takoder koristeci fazetirane komade sa prozirnim ljepilom postižu se efektni rezultati.

Postanite korisnik naših usluga

Nadolazeca vremena na svu srecu donose i mogucnost da Vaša okolina, bilo vanjska ili unutrašnja ima onaj plemenit izgled kakav ste oduvijek priželjkivali. Moderna tehnologija koja je sinonim dobre poslovnosti i želje za kvalitetom od sada ta svoja obiljejžja iskazuje i kod nas.

shadow